Soorten Huizen

Soorten Huizen

Dit zijn de typen huizen die gezien worden in het gebied waar de stichting werkt. Deze huizen hebben vele nadelen.  Dit zijn economische nadelen,  maar ook op het gebied van milieu en hygiëne.

1. Bakstenen huizen: Bakstenen zijn duur, omdat ze niet lokaal geproduceerd worden.  Het dichtstbijzijnde  productie centrum is op 120 km.  Vanwege de slechte conditie van de weg, kost het de vrachtwagens ongeveer vijf uur om deze afstand af te leggen.  Door deze hoge transportkosten wordt de prijs van de bakstenen nog hoger.

Voor het bakken van de bakstenen wordt heel veel hout gebruikt. Dit zorgt niet alleen voor ontbossing, maar ook voor heel veel rook dat vrijkomt in de lucht.  Bakstenen zijn dus niet alleen duur, maar ook schadelijk voor het milieu.  Daarnaast zorgen de vrachtwagens ook nog voor luchtvervuiling, door het transport van de stenen van de productie-  naar de bouwlocatie. Alleen een klein aantal rijke mensen in de regio, kan zich een huis van bakstenen veroorloven.

2. Houten huizen: Hout is ook duur, maar wel goedkoper dan bakstenen.  De mensen uit de economische middenklasse wonen in huizen van hout.  De meeste huizen in deze regio zijn gebouwd van hout.   De vraag naar hout neemt alleen maar toe, vanwege de stijgende populatie, waardoor er steeds meer gevaar dreigt voor het voortbestaan van de bestaande bossen.

 
 
3. Kutcha huizen: Een Kutcha huis is niet meer dan een 1 kamer hut, gemaakt van modder, hout, stro, bamboe of gedroogde bladeren. Deze huizen kunnen geen slechte weersomstandigheden weerstaan.  Doordat deze huizen ook nog eens  in een gebied staan waar elk jaar een hevig en lang regenseizoen is, heeft  dit tot gevolg dat de inwoners elk jaar hun huis moeten herstellen of in het ergste geval moeten herbouwen.  Daarnaast zorgt deze hevige regenval er ook voor dat het leven in een kutcha huis onhygiënisch is, omdat er bijvoorbeeld door de wind ook veel regen de huizen in waait.